Ledig uden stress
Efterårets libello 2019

Ledig uden stress

Af Helle Alsted
Ledige er i høj risiko for at udvikle stress. Få konkret viden og værktøjer til at undgå stress
Ledig uden stress

Månedens udgivelse – maj 2019

Denne libello giver dig et indblik i, hvad ledighedsstress er – både jobsøgningsstress og understress. Jobsøgningsstress opleves, når den ledige har for få eller ikke tilsvarende ressourcer til de mange krav, der stilles, dette ligner arbejdsrelateret stress. Understress opleves, når den ledige ikke anvender sine ressourcer, det er af nogle kendt som kedsomhedsstress. Begge former for ledighedsstress kan du få hjælp til i denne bog.

Én af fordelene ved at lære at forebygge og håndtere stress under en ledighedsperiode er, at du vil lære meget om dig selv, dine grænser og dine ressourcer, samt hvilke tankemønstre der genererer stress hos dig, og det vil også komme dig til gavn i fremtidens arbejdsliv. Hvorfor ikke forebygge, at du kan gå ned med stress i dit fremtidige arbejdsliv, når du kan anvende tiden nu til at forebygge og lære at håndtere stressende situationer, så du kan blive en super god arbejdskraft for din kommende chef og dine kommende kolleger?

De fleste ledige er ressourcestærke mennesker, der er vigtige for vores samfund. Din tid på udskiftningsbænken skal være opbyggende i stedet for nedbrydende. Jo mere fit for fight du holder dig uden for banen, jo større er sandsynligheden for, at træneren får øje på dig, så din tur på banen kommer en dag – og så skal du være klar til at bevise, at du er den rette!
Helle Alsted
Helle Alsted
Cand. pæd. pæd psyk, stressrådgiver og søvnvejleder
Se udgivelser